Descoperă nutriția funcțională

 

 

 

Ce sunt Medicina Funcțională și Nutriția Funcțională?

Medicina funcțională, recunoscută drept medicina viitorului sau medicina care tratează bolnavi,  nu boli, devine tot mai populară în toată lumea datorită orientării sale către pacient și către cauza afecțiunii, nu către efectele acesteia. Medicina funcțională îmbină cele mai noi instrumente și tehnnologii de diagnostic folosite de medicina convențională cu cele mai noi metode de testare, care ajută la identificarea dezechilibrelor ce se află la originea tuturor bolilor cronice. Orientată către prevenție, medicina funcțională este proactivă, personalizată și încurajează pacienții să aibă un rol activ în starea lor de bine. O altă latură extrem de apreciată a medicinii funcționale este abordarea sa holistică, corpul uman fiind privit ca un singur sistem integrat, iar factorul determinant în sănătatea oamenilor fiind alimentația.

Cea mai importantă latură a medicinii funcționale este nutriția funcțională, care, bazată pe aceleași principii, folosește alimentația și nutrienții pentru prevenirea, ameliorarea sau chiar vindecarea bolilor. Nutriționistul specializat în nutriția funcțională oferă fiecărui pacient un plan personalizat și nu recurge la soluții și diete standardizate.

Cum te poate ajuta un nutriționist în medicină funcțională?

Evaluare și identificare


Iți  evaluează starea de sănătate ținând cont de factori genetici, de mediu și de stil de viață care iți pot influența sănătatea pe termen lung. Identifică astfel cauzele dezechilibrelor din organism.

Plan individualizat


Iți propune un plan individualizat cu scopul de a-ți reface sănătatea, de a preveni bolile și de a păstra echilibrul acolo unde există.  Acest sistem de abordare holistică va include un plan nutrițitional, un plan legat de activitatea fizică și în general propuneri pentru tot ce ține de un stil de viață sănătos. Dacă va fi cazul, iți va restabili echilibrul metabolic cu ajutorul suplimentelor – în principal minerale și vitamine.

Monitorizare și evaluare periodică


Iți monitorizează starea de sănătate și schimbările ce se petrec în organism, evaluându-ți periodic starea de sănătate.

 

 

 

 

 

 

 

Boli pe care nutriționiștii le pot trata prin intermediul medicinii funcționale:

Boli autoimune


Precum poliartrita reumatoida, disfuncționalități ale glandei tiroide (Hashimoto sau Graves), boala celiacă, scleroza multiplă, psoriazis, etc.

 

Sănătatea Creierului


Memorie,
Putere de concentrare,
Migrene,
Insomnii,
Oboseală cronică.

 

Echilibrarea sistemelor


Intoleranțe și alergii,
Dezechilibre digestive,
Colesterol crescut,
Metabolism și greutate optimă.

Boli cronice


Diabet,
Hipertensiune arterială,
Obezitate,
Boală renală,
IBS (sindromul intestinului iritabil),
Oboseală cronică.

Programează o consultație

Transmite o solicitare pentru stabilirea primei consultații.

SOLICITĂ PROGRAMARE